בליני עם איקרא וסלמון
לכבוד הנובי גוד (השנה החדשה) מיני בלינצ'ס עם סלמון ואיקרא
מצרכים
- מרכיבים ל-8 מנות
- לבליני
- 3 ביצים
- 7 כפות קמח
- מעט מלח
- 2 כפיות סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- כפית מיץ לימון
- 1 כוס מים רותחים
- 1/2 1 כוסות חלב
- 1 כפית שמן צמחי
- חומרים למילוי 8 בליני
- 200 גרם סלמון בעישון קר חתוך / איקרא אדומה כפית
- 350 גרם גבינת שמנת
- שמיר
- איקרא
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בקערה ביצים, קמח, מלח, סוכר, אבקת אפייה ומיץ לימון.
- 2. מוסיפים מים רותחים וטורפים מהר בעזרת מטרפה.
- 3. מוסיפים חלב ומערבבים ליצירת תערובת סמיכה. מוסיפים שמן ומערבבים מעט.
- 4. מוזגים בעזרת מצקת את תערובת הבליני למחבת נון סטיק חמה, ללא שמן, לאחר כדקה הופכים. כששני הצדדים זהובים דיים מעבירים לצלחת. ממשיכים כך עם שאר התערובת.
- 5. מורחים כל בליני בקרם השמנת ומניחים חתיכת סלמון או כפית איקרא גדושה. מגלגלים ומאחסנים במקרר ל2-3 שעות.
- 6. מוציאים את גלילי הסלמון מהמקרר. חותכים בצורה אלכסונית ומניחים בצלחת. מקשטים עם שמיר.