קצ'פה ונצולאני
זה דומה לפנקייק וקצת לטוסט ובעיקר טעים בטירוף, ועל הדרך גם כשר לפסח. דליה אלחדף ממסעדת טוטומה עם מתכון לקצ'פה- פנקייק ונצלואני שמנמן עשוי תירס במילוי גבינה חמה
מצרכים
- ל -4 מנות
- 1/2 קילו גרגרי תירס קפואים מופשרים
- 20 גרם חמאה מומסת
- 75 גרם סוכר
- 8 גרם מלח
- 1 ביצה
- 30 גרם קמח מצה דק (לעוגות)
- שמן קנולה
- 250 גרם גבינת מוצרלה או סולוגוני
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את גרגרי התירס למעבד מזון וטוחנים כחצי דקה.
- 2. מכניסים פנימה את הסוכר, המלח והחמאה וטוחנים כמה שניות נוספות יחד עם התירס.
- 3. מוציאים לקערה עמוקה ומוסיפים את קמח המצה. מערבבים היטב.
- 4. חותכים את הגבינה לפרוסות של כחצי סנטימטר.
- 5. מחממים מחבת על אש עם מעט שמן כדי שהבצק לא ידבק.
- 6. מוסיפים כמות של מצקת קטנה לאמצע המחבת (כמו פנקייק) ויוצרים עיגול עם התחתית של המצקת.
- 7. מטגנים 3- 4 דקות, הופכים, מניחים כ-60 גרם של גבינה בקצה של הקצ'פה ומקפלים לחצי ירח.
- 8. הופכים פעמיים מכל צד כדי לקבל צבע חום בהיר עד שהגבינה נמסה.