ביצה בקן מלחם תירס
תקופת הילדות של מאיה דרין מלאה בזיכרונות נוסטלגיים של ביצה מטוגנת שמסתתרת בתוך בצק. עכשיו היא חולקת אתכם מתכון מהיר וטעים שילדים אוהבים, עם טוויסט.
מצרכים
- ל-4 מנות:
- 4 ביצים מידה M
- ללחם:
- 1 כוס קמח רגיל
- 1כוס פולנטה
- 1/3 כוס סוכר דמררה
- 2 כפות קוביות בצל קטנות מטוגנות
- 2 כפות קוביות פלפל אדום קטנות מטוגנות
- 1 כפית מלח
- 1 כף אורגנו קצוץ דק
- 1 כף כוסברה קצוצה דק
- 3 כפיות אבקת אפייה
- 1 ביצה
- 1 כוס חלב
- 1/3 כוס שמן
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים יחדיו.
- 2. משמנים תבנית שטוחה, יוצקים את הבלילה ואופים בחום גבוה 200 מעלות במשך כ-20 דקות.
- 3. מצננים, חותכים ריבועים של כ-4 /5 ס"מ ובמרכזם קורצים עיגול קטן בעזרת רינג קטן.
- 4. מחממים מעט שמן במחבת, מניחים את עיגולי הלחם ולתוכם יוצקים ביצה בכל קן.
- 5. מטגנים משני הצדדים לדרגת ההכנה הרצויה ומגישים מיד.