- 1. מקלפים את הגזרים מקליפתם וממשיכים לגלף בעזרת קולפן רגיל רצועות ארוכות ודקות.
- 2. מעבירים את רצועות הגזר הדקות והצבעוניות למים עם מעט קרח על מנת שיהיו פריכות.
- 3. הרוטב: טוחנים יחד בבלנדר את עלי הפטרוזיליה, הבזיליקום, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומוסיפים את שמן הזית תוך כדי בזרם דק עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
- 4. בקערת ערבוב מערבבים את רצועות הגזר הצבעוניות (ללא מי הקרח), פרוסות הצנונית, קוביות הקולרבי, הרוקט, הסלרי והתפוז יחד עם שמן עשבים שהכנו. מוסיפים את פלחי הסלק בערבוב האחרון. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
- 5. מגישים עם גבינת עיזים מגורדת או גבינת פטה מעל.