סרדינים מחותנים
השף פול לוי ממסעדת אספניה באשדוד, ממלא את זוגות הסרדינים בעשבי תיבול, הרבה שום ומעט צ'ילי וצולה על מחבת עם שמן זית
(בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- כמות: 6 סרדינים ממולאים
- 12 סרדינים טריים מפולטים בצורת פרפר (מומלץ לבקש ממוכר הדגים ולחסוך עבודה)
- חצי צרור כוסברה
- חופן פטרוזיליה
- 6 שיני שום קטושות
- מעט צ'ילי חריף קצוץ לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה
- מלח לפי טעם
- 1-2 כפות שמן זית
- קמח, לקימוח
- שמן זית לצלייה
- להגשה:
- לימונים
- פטרוזיליה קצוצה
- 1. טוחנים יחד או קוצצים קטן, את הפטרוזיליה, הכוסברה, השום הצ'ילי והתבלינים. יוצקים שמן זית לפי הצורך ומערבבים היטב לקבלת סלסה סמיכה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
- 2. מייבשים היטב את עור הסרדינים, אפשר באמצעות נייר סופג ומתבלים אותו במעט מלח- הייבוש והמלח יבטיחו שהעור לא יידבק למחבת.
- 3. מניחים מתערובת עשבי התיבול שהכנו על פילה פתוח של סרדין ומכסים עם סרדין נוסף כך שיתקבל סנדביץ'. ממשיכים כך עם שאר הזוגות.
- 4. מקמחים את זוגות הסרדינים בקמח, ונפתרים מעודפים.
- 5. מחממים שמן במחבת ומטגנים בזהירות את הסרדינים הממולאים משני הצדדים. יש להקפיד לא לטגן אותם יתר על המידה כדי לא לייבש אותם.
- 6. מגישים עם פלחי לימון ופזרוזיליה קצוצה מעל. ניתן לגרד מעליהם גם קליפת לימון
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה