וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סרדינים מחותנים

השף פול לוי ממסעדת אספניה באשדוד, ממלא את זוגות הסרדינים בעשבי תיבול, הרבה שום ומעט צ'ילי וצולה על מחבת עם שמן זית

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: 6 סרדינים ממולאים
  • 12 סרדינים טריים מפולטים בצורת פרפר (מומלץ לבקש ממוכר הדגים ולחסוך עבודה)
  • חצי צרור כוסברה
  • חופן פטרוזיליה
  • 6 שיני שום קטושות
  • מעט צ'ילי חריף קצוץ לפי הטעם
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה
  • מלח לפי טעם
  • 1-2 כפות שמן זית
  • קמח, לקימוח
  • שמן זית לצלייה
  • להגשה:
  • לימונים
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. טוחנים יחד או קוצצים קטן, את הפטרוזיליה, הכוסברה, השום הצ'ילי והתבלינים. יוצקים שמן זית לפי הצורך ומערבבים היטב לקבלת סלסה סמיכה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
  • 2. מייבשים היטב את עור הסרדינים, אפשר באמצעות נייר סופג ומתבלים אותו במעט מלח- הייבוש והמלח יבטיחו שהעור לא יידבק למחבת.
  • 3. מניחים מתערובת עשבי התיבול שהכנו על פילה פתוח של סרדין ומכסים עם סרדין נוסף כך שיתקבל סנדביץ'. ממשיכים כך עם שאר הזוגות.
  • 4. מקמחים את זוגות הסרדינים בקמח, ונפתרים מעודפים.
  • 5. מחממים שמן במחבת ומטגנים בזהירות את הסרדינים הממולאים משני הצדדים. יש להקפיד לא לטגן אותם יתר על המידה כדי לא לייבש אותם.
  • 6. מגישים עם פלחי לימון ופזרוזיליה קצוצה מעל. ניתן לגרד מעליהם גם קליפת לימון

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully