וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט פפאיה מטוגן

יריב מלילי ממסעדות בית תאילנדי וקאב קם מעניק את המתכון ליאם מלקו טוט - סלט פפאיה תאילנדי בגרסתו הפריכה

מתכון מאת: מערכת וואלה!

יאם מלקו טוט של קאם קאם- סלט פפאיה בטמפורה. דרור עינב
יאם מלקו טוט של קאם קאם- סלט פפאיה בטמפורה

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 4 סועדים
  • 8 עגבניות שרי
  • 2-3 תרמילי לוביה תאילנדית (רשות)
  • 2 שיני שום
  • 1 צ'ילי אדום חריף טרי או יותר, לפי מידת חריפות רצויה
  • 1 כפית מלח אטלנטי מומס ב-3 כפיות מים
  • 1/2 1 כפות מיץ לימון
  • 3 כפיות סוכר
  • 1 כף בוטנים קלויים ושבורים
  • 8 עלים קעורים של חסה אייסברג
  • פפאיה ירוקה פרוסה לרצועות/ שערות דקות
  • 1 כוס קמח פנקו
  • 1 כוס מים
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את עגבניות השרי לרבעים. מועכים את השום וקוצצים אותו, קוצצים גם את הצ'ילי והלוביה ומערבבים הכל יחד.
  • 2. מתבלים במי מלח, לימון וסוכר, מערבבים ומוסיפים את הבוטנים.
  • 3. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
  • 4. מכינים בלילה ממים ופנקו עד לקבלת תערובת סמיכה ומערבבים בה את רצועות הפפאיה עד שהן נעטפות לגמרי.
  • 5. מפרידים עם הידיים או מלקחיים את רצועות הפפאיה מתוך הבלילה וזורקים בזהירות לשמן הרותח עד להזהבה. מוציאים למסננת מרופדת ניר סופג.
  • 6. מניחים על מגש 8 קערות מחסה אייסברג, מחלקים את תערובת הסלט בתוך החסה בחלוקה שווה ומעל מניחים את הפפאיה המטוגנת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully