סלט פפאיה מטוגן
יריב מלילי ממסעדות בית תאילנדי וקאב קם מעניק את המתכון ליאם מלקו טוט - סלט פפאיה תאילנדי בגרסתו הפריכה
מצרכים
- כמות: עבור 4 סועדים
- 8 עגבניות שרי
- 2-3 תרמילי לוביה תאילנדית (רשות)
- 2 שיני שום
- 1 צ'ילי אדום חריף טרי או יותר, לפי מידת חריפות רצויה
- 1 כפית מלח אטלנטי מומס ב-3 כפיות מים
- 1/2 1 כפות מיץ לימון
- 3 כפיות סוכר
- 1 כף בוטנים קלויים ושבורים
- 8 עלים קעורים של חסה אייסברג
- פפאיה ירוקה פרוסה לרצועות/ שערות דקות
- 1 כוס קמח פנקו
- 1 כוס מים
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
- 1. חותכים את עגבניות השרי לרבעים. מועכים את השום וקוצצים אותו, קוצצים גם את הצ'ילי והלוביה ומערבבים הכל יחד.
- 2. מתבלים במי מלח, לימון וסוכר, מערבבים ומוסיפים את הבוטנים.
- 3. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
- 4. מכינים בלילה ממים ופנקו עד לקבלת תערובת סמיכה ומערבבים בה את רצועות הפפאיה עד שהן נעטפות לגמרי.
- 5. מפרידים עם הידיים או מלקחיים את רצועות הפפאיה מתוך הבלילה וזורקים בזהירות לשמן הרותח עד להזהבה. מוציאים למסננת מרופדת ניר סופג.
- 6. מניחים על מגש 8 קערות מחסה אייסברג, מחלקים את תערובת הסלט בתוך החסה בחלוקה שווה ומעל מניחים את הפפאיה המטוגנת.