פפאיה בוויניגרט צ'ילי וליים טרי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- 1 פפאיה כתומה בשלה, מקולפת, נקייה מתוכן וחתוכה לגפרורים
- 1 פפאיה ירוקה בשלה, מקולפת, נקייה מתוכן וחתוכה לגפרורים
- 1/2 אצבע ג'ינג'ר טרי, מקולף, חתוך לרצועות דקיקות (ג'וליאן)
- 1 צ'ילי אדום ובשל, נקי מגרעינים וקצוץ
- 2 שיני שום
- 1 בצלצל שאלוט שלם מקולף, קצוץ דק
- 1 כף סוכר דקלים
- 8 עגבניות שרי חצויות
- 2 יחידות לוביה חתוכות לנתחים באורך 1 ס"מ
- 2 יחידות ליים טרי בגודל בינוני, סחוטים
- 2 כפות נמפלה (מי דגים)
- 2 כפות בוטנים קלויים ושבורים
אופן ההכנה
- 1. בעלי ומכתש מרסקים את הג'ינג'ר, הצ'ילי, השום, השאלוט וסוכר הדקלים עד לקבלת משחה.
- 2. מוסיפים את רצועות הפפאיה, העגבנייה והלוביה, לרכך מעט בעזרת המכתש, סוחטים את הליים ומפזרים את הנמפלה על הסלט ומערבבים.