פפאיה אפויה עם ג'ינג'ר
קינוח אקזוטי לחג האהבה מתובל בג'ינג'ר להמרצת הדם והאהבה. מתכון פרי השבוע של אלינוער רבין
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 2 פפאיות חצויות ומגולענות
- 50 גרם חמאה רכה
- 60 גרם ג'ינג'ר מסוכר
- מיץ וקליפה מגוררת מלימון
- רבע כוס סירופ סוכר
אופן ההכנה
- 1. מניחים את חצאי הפפאיה בתבנית חסינת אש כשהחתך כלפי מעלה.
- 2. מערבבים את החמאה עם הג'ינג'ר, הלימון והסירופ ויוצקים לתוך בית הגרעינים המרוקן של חצאי הפפאיה. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהפפאיה רכה אך לא מדי. מגישים חם.
- 3. להכנת הסירופ, מביאים לרתיחה חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים, ממשיכים לבשל כ-5 דקות, עד שמתקבל סירופ.