וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט עגבניות ולאבנה

השף ברק יחזקאלי מבורק מעניק מתכון פשוט, טרי וכל כך טעים של סלט עגבניות קייצי עם זעתר וקרם לאבנה

מתכון מאת: מערכת וואלה!

סלט עגבניות של ברק יזקאלי. רונית אבידן שיינפלד, מערכת וואלה! NEWS
סלט עגבניות של ברק יזקאלי/רונית אבידן שיינפלד

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 4 סועדים
  • 1 ק"ג עגבניות מכמה שיותר סוגים (בגדלים ובצבעים שונים)
  • חופן עלי זעתר טריים / אורגנו / זעתר יבש טחון
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מל')
  • 250 גרם לאבנה
  • 250 גרם יוגורט
  • שמן זית
  • מלח לפי טעם
  • להגשה:
  • לחם טרי מכל סוג שאוהבים או שמכינים לבד פלוט זיתים

אופן ההכנה

  • 1. קרם הלאבנה: בעזרת מטרפה או מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם של יוגורט (לא של קצפת).
  • 2. בקערה נפרדת טורפים בעזרת מטרפה או מיקסר את היוגורט והלאבנה לתערובת אחידה. מקפלים בעזרת לקקן את קרם היוגורט והלבנה לתוך הקצפת ומתבלים במלח לפי הטעם (ניתן להוסיף שן שום לאוהבי הז'אנר).
  • 3. חותכים את העגבניות הגדולות לפלחים ואת עגבניות השרי לחצאים, מתבלים בשמן זית, עלי זעתר ומלח.
  • 4. מורחים בתחתית הצלחת קרם לאבנה ומעל עורמים את את סלט העגבניות.
  • 5. מגישים עם חלה טריה או פיתה חמה, בוצעים ומנגבים עד שהצלחת מבריקה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully