פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט עגבניות ולאבנה

      השף ברק יחזקאלי מבורק מעניק מתכון פשוט, טרי וכל כך טעים של סלט עגבניות קייצי עם זעתר וקרם לאבנה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלט עגבניות של ברק יזקאלי (מערכת וואלה! NEWS , רונית אבידן שיינפלד)
      סלט עגבניות של ברק יזקאלי (מערכת וואלה! NEWS , רונית אבידן שיינפלד)

      מצרכים

      • כמות: עבור 4 סועדים
      • 1 ק"ג עגבניות מכמה שיותר סוגים (בגדלים ובצבעים שונים)
      • חופן עלי זעתר טריים / אורגנו / זעתר יבש טחון
      • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מל')
      • 250 גרם לאבנה
      • 250 גרם יוגורט
      • שמן זית
      • מלח לפי טעם
      • להגשה:
      • לחם טרי מכל סוג שאוהבים או שמכינים לבד פלוט זיתים

      אופן ההכנה

      • 1. קרם הלאבנה: בעזרת מטרפה או מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם של יוגורט (לא של קצפת).
      • 2. בקערה נפרדת טורפים בעזרת מטרפה או מיקסר את היוגורט והלאבנה לתערובת אחידה. מקפלים בעזרת לקקן את קרם היוגורט והלבנה לתוך הקצפת ומתבלים במלח לפי הטעם (ניתן להוסיף שן שום לאוהבי הז'אנר).
      • 3. חותכים את העגבניות הגדולות לפלחים ואת עגבניות השרי לחצאים, מתבלים בשמן זית, עלי זעתר ומלח.
      • 4. מורחים בתחתית הצלחת קרם לאבנה ומעל עורמים את את סלט העגבניות.
      • 5. מגישים עם חלה טריה או פיתה חמה, בוצעים ומנגבים עד שהצלחת מבריקה.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -