- 1. שופכים את שני סוגי היוגורט לתוך בד החיתול. מי שטעם יוגורט העיזים חזק מדי עבורו, יכול להמירו ביוגורט מחלב בקר.
-
- 2. קושרים את הבד ותולים על הברז שמעל לכיור, על מנת שהנוזלים יישפכו לתוכו. לחילופין, אפשר להניח אותו במסננת בכיור, ולשים מעליו כלי כבד, שילחץ עליו ויזרז את הוצאת הנוזלים.
-
- 3. למי שמעדיף מרקם רך יותר ללבנה, מומלץ להשאיר כך את החיתול למשך 16 שעות. מי שאוהב לבנה יציבה יותר, מומלץ להשאיר את החיתול עד 24 שעות.
-
- 4. יש שנוהגים לקחת חופן מלח בישול, ולמרוח על חלקו החיצוני של השק. הפעולה הזאת גורמת לספיחת הנוזלים, ומסייעת לעדן מעט את טעם הלבנה. יש לעשות זאת פעם או פעמיים, ולהניח ללבנה להמשיך ולהגיר נוזלים.
-
- 5. לאחר הגרת הנוזלים מתקבלת בתוך השק לבנה סמיכה וחמצמצה, מוכנה לאכילה. מעבירים כמות נאה ממנה לצלחת עמוקה, מסדרים בה גומה, ממש כמו בחומוס, יוצקים שמן זית ומפזרים זעתר. מגישים עם פיתה טרייה.
-
- 6. משארית הלבנה אפשר ליצוק כדורים ולכסות בשמן זית, או להעביר לצנצנת נקייה ולאפסן במקרר עד כחודש ימים.