- 1. מכניסים את העגבניות לקערה ומכסים במים רותחים. משרים במשך חצי שעה ומסננים. בזמן שהעגבניות מושרות לוקחים את שיני השום הקלופות,עוטפים אותן בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 15 דקות. קליית השום מעדנת את טעמו ומעניקה לו טעם מתקתק שיהפוך את הממרח לעשיר יותר.
-
- 2. מכניסים את העגבניות המסוננות, הרוזמרין הקצוץ והשום הקלוי למערבל מזון או לקערה במידה ומשתמשים בבלנדר מוט ידני. גם כאן, בדיוק כמו עם הפסטו, מרסקים הכל ומזלפים בהדרגה שמן זית עד לקבלת משחה חלקה ועשירה. לפני הסיום מתבלים במלח ופלפל ומערבלים פעם אחת נוספת.
-
- הטפנד יכול להחזיק מעמד במקרר עד חודש.