ממרח חצילים, שום ועגבניות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- שום לפי הטעם
- שמן זית טוב
- טיפונת מלח
- 1-2 חצילים
- עגבניות מיובשות לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מקלפים המון המון שום. שוטפים את השיניים ושמים אותן בשלמותן בסיר קטן.
- 2. מכסים את השיניים בשמן זית ומוסיפים טיפונת מלח.
- 3. שמים על הלהבה הכי קטנה שהכיריים שלכם מסוגלים להפיק. מבשלים עד שהשיניים רכות ונימוחות.
- 4. בנתיים קולים את החצילים על הגריל, הכיריים או בתנור, עד שהם מתרככים, מצננים מעט וקולפים.
- 5. שמים את בשר החציל במעבד מזון ומוסיפים שום ועגבניות עם מעט מהשמן וקצת מלח ופלפל. טוחנים למשחה חלקה.