- 1. מקלפים המון המון שום. שוטפים את השיניים ושמים אותן בשלמותן בסיר קטן.
-
- 2. מכסים את השיניים בשמן זית ומוסיפים טיפונת מלח.
-
- 3. שמים על הלהבה הכי קטנה שהכיריים שלכם מסוגלים להפיק. מבשלים עד שהשיניים רכות ונימוחות (טועמים כדי לבדוק, ומתאפקים לא לחסל את כל תכולת הסיר).
-
- 4. במהלך הבישול חשוב להקפיד שהאש תהיה קטנה מאוד ושהשמן לא ירתח, כי אז השיניים נשרפות וכל העסק נהרס. השמן צריך לבעבע בעדינות ולא יותר. מקפידים מדי פעם לערבב (עם כף עץ) ולבדוק שהתחתית לא נחרכת. השיניים צריכות להישאר בהירות, מקסימום קצת זהובות.
-
- 6. בסוף הבישול, כשהשום כבר רך, מוסיפים עגבניות מיובשות ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהעגבניות סופגות את השמן וצובעות אותו באדום.
-
- 5. מצננים, מעבירים לצנצנת זכוכית ושומרים במקרר (אפשר גם בחוץ).