גפילטע פיש עם ציר ירקות
לכל אחד יש את הדרך שלו להכין גפילטע פיש. המתכון הבא לא שובר את המסורת, אבל מציג ציר שמעניק טעם עמוק יותר לקציצת הקרפיון המוכרת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקציצות:
- 1/2 ק"ג קרפיון מנוקה, ללא ראש ואידרות
- 1 בצל גדול
- 1 גזר גדול
- 1 ביצה
- 1 כפית מחוקה מלח
- 1/2 כפית סוכר
- קורט פלפל שחור
- 1/4 כוס קמח מצה
- לציר:
- הראש והאידרות שנוקו מהקרפיון
- 1 בצל גדול, פרוס לפרוסות דקות
- 1 גזר גדול, פרוס לפרוסות דקות
- 2 כוסות מים
- 1/2 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 1/2 כפית סוכר
אופן ההכנה
- 1. הכנת הציר: לפרוס את פרוסות הבצל והגזר על תחתית סיר. להוסיף את הראש והאידרות, לכסות במים ולבשל יחד עד שמקריש.
- 2. הכנת הקציצות: לטחון את כל המרכיבים, וליצור קציצות פחוסות ולהוסיפן לציר הרותח. לבשל כשעתיים על אש קטנה.
- 3. מפרידים את הקציצות, ואת הציר מקררים לטמפרטורת החדר ואז שומרים במקרר.
- 4. הגשה: את הקציצות מסדרים על צלחת ומעטרים בעיגול גזר, ציר קרוש וחזרת חריפה.