חריימה טריפוליטאי

מתכון של שולה גואטה מנתניה: "במשפחה שלנו כל ארוחת שבת חייבת להיפתח במנת חריימה (מבטאים: חריימי) דג ברוטב אדום חריף, המהדרין פותחים את בוקר שבת עם הרוטב שנותר, ליד החביתה. הפלפל צ'ומה הוא רסק פלפל-שום חריף, שמהווה בסיס להכנת הרוטב. כדאי להכין כמות כפולה.

חריימה טריפוליטאי של שולה מנתניה ( צילום מיכל רביבו ) (על השולחן)
חריימה טריפוליטאי של שולה מנתניה ( צילום מיכל רביבו ) (על השולחן)

מצרכים

  • חומרים ל-6 מנות:
  • לפלפל צ'ומה:
  • 1 ראש שום
  • 2 כפות גדושות פלפל אדום חריף (פלפלת חריפה)
  • ½ כפית מלח
  • לחריימה:
  • 6 פרוסות רוחב של דג בשרני (מומלץ לוקוס, דניס או אינטיאס)
  • ½ כוס שמן
  • 1 קופסא קטנה רסק עגבניות
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כרוויה (קימל טחון)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים פלפל צ'ומה: כותשים יחד שום, פלפל חריף ומלח במכתש ועלי (או במעבד מזון) עד לקבלת משחה.
  • 2. מכינים את החריימה: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים קצרות את הפלפל צ'ומה. מוסיפים רסק עגבניות ומים מאדים, עד שכמות הנוזלים מצטמצמת. מוסיפים דגים ומים לכיסוי הדגים. מבשלים 15 דקות בסיר מכוסה. מוסיפים כמון וכרוויה, מערבבים בעדינות, מכסים את הסיר ומכבים את הלהבה. ממתינים 2 דקות ומגישים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם