נושאים חמים

חריימה טריפוליטאי

במשפחה שלנו כל ארוחת שבת חייבת להיפתח במנת חריימה. המהדרין פותחים את בוקר שבת עם הרוטב שנותר, ליד החביתה. הפלפל צ'ומה הוא רסק פלפל-שום חריף.

חריימה (דנה מאירזון)
חריימה (דנה מאירזון)

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • לפלפל צ'ומה:
  • 1 ראש שום
  • 2 כפות גדושות פלפל אדום חריף (פלפלת חריפה)
  • ½ כפית מלח
  • לחריימה:
  • 6 פרוסות רוחב של דג בשרני (מומלץ לוקוס, דניס או אינטיאס)
  • ½ כוס שמן
  • 1 קופסא קטנה רסק עגבניות
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כרוויה (קימל טחון)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים פלפל צ'ומה: כותשים יחד שום, פלפל חריף ומלח במכתש ועלי (או במעבד מזון) עד לקבלת משחה.
  • 2. מכינים את החריימה: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים קצרות את הפלפל צ'ומה. מוסיפים רסק עגבניות ומים מאדים, עד שכמות הנוזלים מצטמצמת.
  • 3. מוסיפים דגים ומים לכיסוי הדגים. מבשלים 15 דקות בסיר מכוסה. מוסיפים כמון וכרוויה, מערבבים בעדינות, מכסים את הסיר ומכבים את הלהבה. ממתינים 2 דקות ומגישים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות