- 1. שורפים את העגבניות והפלפלים על להבה חשופה (אפשר גם בגריל).
-
- 2. מקלפים את העגבניות והפלפלים ואז חותכים את העגבניות לרבעים ואת הפלפלים לקוביות.
-
- 3. מחממים שמן במחבת רחבה וצולים את העגבניות, הפלפלים האדומים והחריפים (אם רוצים) כשתי דקות. מוסיפים מעט שמן, את שיני השום, הסוכר, מעט מלח ואת הפפריקה.
-
- 4. ממשיכים לבשל כדקה נוספת ומוסיפים את הציר.
-
- 5. מבשלים על אש קטנה ובמקביל חורצים את הדגים בחלק שקרוב לראש (על מנת לקבל בישול אחיד).
-
- 6. מחממים מחבת עם שמן וחמאה וסוגרים את הדג משני הצדדים.
-
- 7. מניחים על נייר אפייה ומפזרים מעל הדגים את הרוזמרין והבזיליקום.
-
- 8. בוזקים מעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות לכ-6 דקות.
-
- 9. כשהרוטב סמיך מתקנים טעמי מלח וסוכר ומניחים את הדגים על הרוטב, מפזרים מעל כוסברה ומגישים.