מליטות עם עגבניות ופלפלים
מסעדת "שילה" שבתל אביב היא מהמסעדות המובילות בתחומן כשזה מגיע לדגים, והמתכון הזה לדגי מליטות בעגבניות ופלפלים הוא דוגמא מופלאה מדוע.
מליטה בעגבניות ופלפלים שילה (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל 4-מנות:
- 1.8 ק"ג דגי מליטה גדולים
- 12 עגבניות גדולות בשלות
- 3 פלפלים אדומים
- 6 שיני שום פרוסות
- פלפל חריף (לפי הטעם, לא חובה)
- 2-3 כפיות פפריקה מהולה בשמן
- 1 ליטר ציר דגים (אפשר גם מים, אך רצוי להשתמש בציר)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית חמאה
- 1 כפית סוכר חום
- מלח ופלפל (לפי הטעם)
- קמצוץ טימין קצוץ
- חופן כוסברה
- מעט בזיליקום ורוזמרין (לא חובה)
- 1. שורפים את העגבניות והפלפלים על להבה חשופה (אפשר גם בגריל).
- 2. מקלפים את העגבניות והפלפלים ואז חותכים את העגבניות לרבעים ואת הפלפלים לקוביות.
- 3. מחממים שמן במחבת רחבה וצולים את העגבניות, הפלפלים האדומים והחריפים (אם רוצים) כשתי דקות. מוסיפים מעט שמן, את שיני השום, הסוכר, מעט מלח ואת הפפריקה.
- 4. ממשיכים לבשל כדקה נוספת ומוסיפים את הציר.
- 5. מבשלים על אש קטנה ובמקביל חורצים את הדגים בחלק שקרוב לראש (על מנת לקבל בישול אחיד).
- 6. מחממים מחבת עם שמן וחמאה וסוגרים את הדג משני הצדדים.
- 7. מניחים על נייר אפייה ומפזרים מעל הדגים את הרוזמרין והבזיליקום.
- 8. בוזקים מעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות לכ-6 דקות.
- 9. כשהרוטב סמיך מתקנים טעמי מלח וסוכר ומניחים את הדגים על הרוטב, מפזרים מעל כוסברה ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה