וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מליטות עם עגבניות ופלפלים

מסעדת "שילה" שבתל אביב היא מהמסעדות המובילות בתחומן כשזה מגיע לדגים, והמתכון הזה לדגי מליטות בעגבניות ופלפלים הוא דוגמא מופלאה מדוע.

מתכון מאת: שרון כהן, מערכת וואלה

מליטה בעגבניות ופלפלים שילה. נמרוד סונדרס
מליטה בעגבניות ופלפלים שילה

מצרכים למתכון

  • ל 4-מנות:
  • 1.8 ק"ג דגי מליטה גדולים
  • 12 עגבניות גדולות בשלות
  • 3 פלפלים אדומים
  • 6 שיני שום פרוסות
  • פלפל חריף (לפי הטעם, לא חובה)
  • 2-3 כפיות פפריקה מהולה בשמן
  • 1 ליטר ציר דגים (אפשר גם מים, אך רצוי להשתמש בציר)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית חמאה
  • 1 כפית סוכר חום
  • מלח ופלפל (לפי הטעם)
  • קמצוץ טימין קצוץ
  • חופן כוסברה
  • מעט בזיליקום ורוזמרין (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. שורפים את העגבניות והפלפלים על להבה חשופה (אפשר גם בגריל).
  • 2. מקלפים את העגבניות והפלפלים ואז חותכים את העגבניות לרבעים ואת הפלפלים לקוביות.
  • 3. מחממים שמן במחבת רחבה וצולים את העגבניות, הפלפלים האדומים והחריפים (אם רוצים) כשתי דקות. מוסיפים מעט שמן, את שיני השום, הסוכר, מעט מלח ואת הפפריקה.
  • 4. ממשיכים לבשל כדקה נוספת ומוסיפים את הציר.
  • 5. מבשלים על אש קטנה ובמקביל חורצים את הדגים בחלק שקרוב לראש (על מנת לקבל בישול אחיד).
  • 6. מחממים מחבת עם שמן וחמאה וסוגרים את הדג משני הצדדים.
  • 7. מניחים על נייר אפייה ומפזרים מעל הדגים את הרוזמרין והבזיליקום.
  • 8. בוזקים מעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות לכ-6 דקות.
  • 9. כשהרוטב סמיך מתקנים טעמי מלח וסוכר ומניחים את הדגים על הרוטב, מפזרים מעל כוסברה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully