מתכונים חמים

סרדין כבוש עם סלט שומר

כשמסתובבים בשוק הכרמל באגף של הדגים, תמיד עושה חשק לקנות קצת סרדינים ולכבוש אותם. מסעדת מל ומישל מראה איך עושים את זה נכון, ומגישה לצידם סלט שומר אניסי ומענג.

מתכון מאת: מסעדת מל ומישל, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

סרדין כבוש על סלט שומר של מסעדת מל ומישל תפריט פיקולה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 8 סרדינים גדולים, נקיים מקשקשים, עצמות וחלקי פנים
  • ¼ כוס מלח גס
  • 2 פקעות שומר נקיות, חצויות וחתוכות לפרוסות דקות
  • 2.5 כוסות שמן זית
  • 2 ענפי טימין
  • 3 עלי דפנה
  • גרידה מלימון אחד
  • מיץ משני לימונים
  • 4 צנוניות, פרוסות דק
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. לסרדינים: מרפדים תבנית גדולה עם שכבה עדינה של מלח גס ומניחים את הסרדינים על המלח כאשר עורם כלפי מטה.
  • 2. מפזרים על צד הבשר של הסרדינים שכבה נוספת ועדינה מאוד של מלח גס, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך כ-5 שעות (ניתן להשרות למשך לילה).
  • 3. מוציאים את הסרדינים ומנקים בעזרת הידיים ממעט המלח שנשאר.
  • 4. מעבירים את הסרדינים לצנצנת, יחד עם הטמין ועלי הדפנה ויוצקים מלמעלה שמן זית לכיסוי, אוטמים ושומרים בקירור.
  • 5. לסלט שומר: שמים את השומר בסיר רחב ומוסיפים כ-5 כפות שמן זית, מבשלים כך על אש קטנה עד שהשומר מתרכך (כ- 20 דקות), ניתן להוסיף עוד שמן במקרה הצורך.
  • 6. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עד שנספג לחלוטין, מוסיפים מלח ומצננים.
  • 7. מוסיפים לשומר את הפטרוזיליה ומערבבים היטב.
  • 8. מערבבים את גרידת הלימון עם כ-4 כפות שמן זית.
  • 9. מסדרים את סלט השומר על צלוחיות קטנות, מניחים מלמעלה את הסרדינים, מושכים את הסרדינים בתערובת השמן וגרידת הלימון ומפזרים סביב את הצנוניות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully