- 1. לסרדינים: מרפדים תבנית גדולה עם שכבה עדינה של מלח גס ומניחים את הסרדינים על המלח כאשר עורם כלפי מטה.
-
- 2. מפזרים על צד הבשר של הסרדינים שכבה נוספת ועדינה מאוד של מלח גס, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך כ-5 שעות (ניתן להשרות למשך לילה).
-
- 3. מוציאים את הסרדינים ומנקים בעזרת הידיים ממעט המלח שנשאר.
-
- 4. מעבירים את הסרדינים לצנצנת, יחד עם הטמין ועלי הדפנה ויוצקים מלמעלה שמן זית לכיסוי, אוטמים ושומרים בקירור.
-
- 5. לסלט שומר: שמים את השומר בסיר רחב ומוסיפים כ-5 כפות שמן זית, מבשלים כך על אש קטנה עד שהשומר מתרכך (כ- 20 דקות), ניתן להוסיף עוד שמן במקרה הצורך.
-
- 6. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עד שנספג לחלוטין, מוסיפים מלח ומצננים.
-
- 7. מוסיפים לשומר את הפטרוזיליה ומערבבים היטב.
-
- 8. מערבבים את גרידת הלימון עם כ-4 כפות שמן זית.
-
- 9. מסדרים את סלט השומר על צלוחיות קטנות, מניחים מלמעלה את הסרדינים, מושכים את הסרדינים בתערובת השמן וגרידת הלימון ומפזרים סביב את הצנוניות.