מערכת וואלה!

שוקי עוף עם תפוחים

מתכון של אלינוער רבין מתוך פרוייקט "תפוחים וכלים" של טולמנס

שוקי עוף ( צילום יעקב הררי לטולמנס ) (מערכת וואלה!)
שוקי עוף ( צילום יעקב הררי לטולמנס ) (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • 1 ק"ג שוקי עוף
  • שמן לטיגון
  • 2 פלפלים ירוקים חתוכים לפרוסות
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות
  • 1 כף זרעוני כמון ו-1 כף זרעוני כוסברה
  • 2 לימונים קטנים
  • 4 שיני שום פרוסות
  • פלפל חריף פרוס דק
  • 100 גרם גרגרי חומוס מבושלים
  • 1 כוס אורז פרסי
  • מקל קינמון ומלח גס
  • 2 כוסות מרק עוף חם
  • 6 תפוחי סטרקינג ברבעים
  • 100 גרם זיתים שחורים מגולענים

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את שוקי העוף בשמן חם. מוציאים מהמחבת. מטגנים את הפלפלים והבצלים. מוסיפים את הכמון והכוסברה עם מיץ מלימון אחד, יחד עם השום והפלפל החריף.
  • 2. מעבירים לתבנית חסינת אש ומוסיפים את החומוס, האורז, הלימון הנותר פרוס דק בקליפה, הקינמון, המלח והמרק החם.
  • 3. מסדרים מעל את שוקי העוף, רבעי התפוחים והזיתים. מכסים ואופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
  • 4. מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות
    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם