דג מרוקאי

מתכון של השף יואב דננברג מ"ספידו-בר" בתל אביב

דגים (Artoday)
דגים (Artoday)

מצרכים

  • פילטים מדג אחד (דניס, בורי, לברק או מוסר) או דג שלם מהרשימה, נקי
  • גזר פרוס לאורך לפלחים
  • 6 שיני שום קלופות
  • 4 יחידות פלפל סודני שלם
  • צרור עלי כוסברה
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 3 פלחי לימון
  • 0.5 כוס שמן
  • 0.5 כוס מים
  • 1 כפית עריסה
  • מלח פלפל פפריקה חריפה

אופן ההכנה

  • 1. במחבת מניחים מצע של עלי כוסברה, פלחי גזר, שיני שום, פלחי לימון והפלפלים החריפים ומניחים מעליהם את הדג. מפזרים מעל את השום והכוסברה קצוצה גס.
  • 2. מערבבים חצי כוס שמן עם מלח, פלפל, מעט פפריקה ועריסה ויוצקים מעל הדג מוסיפים את המים ומרתיחים.
  • 3. מנמיכים את האש, מכסים היטב ונותנים לדג להתבשל למשך 10 עד 15 דקות. בודקים את הסיר מדי פעם, ומוסיפים נוזלים, אם חסר. ממשיכים לבשל בנוזלים, עד שבסוף הבישול המחבת נשארת כמעט ללא נוזלים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם