אורז עם פירות יבשים

מנה טעימה וצבעונית. אפשר לשנות את הפירות לפי הטעם ולפי מה שיש לכם בבית. על פרי שמתווסף מוסיף עוד חמצמצות, מתקתקות וטעם לתבשיל.

אילוסטרציה (ShutterStock)
אילוסטרציה (ShutterStock)

מצרכים

  • 2 כפות שמן רגיל או שמן זית
  • 1 בצל בינוני
  • 2 גזרים
  • 1 כוס אורז לבן
  • כוס וחצי מים רותחים
  • 50 גרם צימוקים
  • 50 גרם אננס מיובש
  • 50 גרם תפוחי עץ מיובשים
  • 50 גרם משמשים מיובשים
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן בסיר בינוני. קולפים את הבצל וקוצצים דק. מוסיפים לסיר ומטגנים כדקה.
  • 2. קולפים את הגזרים ומגררים דק. מוסיפים לסיר ומערבבים-מטגנים עוד דקה-שתיים.
  • 3. קוצצים את כל הפירות היבשים לחתיכות קטנות ומוסיפים לסיר.
  • 4. מוסיפים את האורז, המים וכל שאר החומרים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מערבבים, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהאורז רך.
  • 5. כשהאורז מוכן מסירים מהאש, מורידים את המכסה, מניחים מגבת מטבח על הסיר ומחזירים את המכסה. מניחים כך לעוד 5 דקות.
  • 6. מגישים את האורז והפירות היבשים לשולחן.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים