סמדר ולטר, מערכת וואלה!

אורז עם פירות יבשים

טעים וצבעוני. אפשר לשנות את הפירות לפי הטעם ומה שיש לכם בבית, כל עוד שומרים על כמות של 150-200 גרם בסך הכל. אפשר במקום חלק מהפירות לשים שקדים או אגוזים.

אורז ( סמדר ולטר ) (מערכת וואלה!)
אורז ( סמדר ולטר ) (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • 2 כפות שמן רגיל או שמן זית
  • 1 בצל בינוני
  • 2 גזרים
  • 1 כוס אורז לבן
  • כוס וחצי מים רותחים
  • 50 גרם צימוקים
  • 50 גרם אננס מיובש
  • 50 גרם תפוחי עץ מיובשים
  • 50 גרם משמשים מיובשים
  • *הערה: 50 גרם פירות יבשים זה כ-1/3 כוס
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן בסיר בינוני. קולפים את הבצל וקוצצים דק. מוסיפים לסיר ומטגנים כדקה. קולפים את הגזרים ומגררים דק. מוסיפים לסיר ומערבבים-מטגנים עוד דקה-שתיים. קוצצים את כל הפירות היבשים לחתיכות קטנות ומוסיפים לסיר.
  • 2. מוסיפים את האורז, המים וכל שאר החומרים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מערבבים, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהאורז רך.
  • 3. כשמוכן, מסירים מהאש, מסירים את המכסה, מניחים מגבת מטבח על הסיר ומחזירים את המכסה. מניחים כך לעוד 5 דקות ומגישים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם