עוגת נקניק של פירות יבשים
מתכון של הזוג נג'וד ופאהד מנצרת, פורסם על ידי יולה מפורום וואלה! אוכל.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 קופסא של חלב מרוכז (משקל 397 גר')
- 1 חבילת ביסקוויטים "פתי בר" שבורים
- 1 חופן קטן של כל אחד מהמרכיבים הבאים:
- אגוזי פקאן שבורים קטן
- פיסטוק
- פירות יבשים: משמש, תמרים, תאנים
- כ-6 כפות קוקוס טחון (כתוספת לעיסה וגם לגלגל בו את "הנקניק")
אופן ההכנה
- 1. בקערה מערבבים חלב מרוכז, ביסקוויטים, פירות יבשים, אגוזים, פיסטוק ומעט קוקוס טחון.
- 2. לשים עד שמתקבלת עיסה בצקית. אפשר להוסיף עוד קוקוס (1-2 כפות).
- 3. יוצרים 7 או 8 "נקניקים" ומגלגלים על קוקוס טחון. עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים.
- 4. לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא ומפשירים מעט. חותכים למנות (כ-35 חתיכות בכל "נקניק"), שמים (לא חייבים) בתוך מנג'טים ומגישים.