וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שטרודל פירות יבשים

מתכון של בני סידא, באדיבות מרגרינה "עץ הזית"

מתכון מאת: מערכת וואלה

שטרודל פירות יבשים - בני סיידא.
שטרודל פירות יבשים - בני סיידא

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 200 גרם מרגרינה "עץ הזית" לאפייה ללא מלח, רכה
  • 350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה)
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 חלמון
  • 2 כפות סוכר
  • למלית:
  • 2 חלבונים
  • 200 גרם צימוקים בהירים
  • 200 גרם דבלים (תאנים מיובשים) קצוצות
  • 200 גרם אגוזים קצוצים גס
  • 150 גרם תמרים קצוצים
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס שומשום
  • 1/2 כוס קוקוס
  • מרקחת פובידל למריחה
  • לציפוי:
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמן "קנולה אקטיב"
  • אבקת סוכר לזרייה
  • תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. הכנת הבצק: שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעתיים.
  • 2. הכנת המלית: מקציפים את החלבונים, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.).
  • 3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 4 מ"מ. מורחים את הבצק בריבה ומפזרים עליו רבע מהמלית. מגלגלים לגלילה, סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך 4 גלילות.
  • 4. טורפים היטב את החלמונים עם השמן, ומורחים את הגלילות. אופים כ- 40 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מצננים, חותכים לפרוסות ובוזקים מעל אבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully