פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שטרודל פירות יבשים

      מתכון של בני סידא, באדיבות מרגרינה "עץ הזית"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שטרודל פירות יבשים - בני סיידא (יח
      שטרודל פירות יבשים - בני סיידא (יח"צ)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 200 גרם מרגרינה "עץ הזית" לאפייה ללא מלח, רכה
      • 350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה)
      • 1 גביע שמנת חמוצה
      • 1 חלמון
      • 2 כפות סוכר
      • למלית:
      • 2 חלבונים
      • 200 גרם צימוקים בהירים
      • 200 גרם דבלים (תאנים מיובשים) קצוצות
      • 200 גרם אגוזים קצוצים גס
      • 150 גרם תמרים קצוצים
      • 1/2 1 כוסות סוכר
      • 1/2 כוס שומשום
      • 1/2 כוס קוקוס
      • מרקחת פובידל למריחה
      • לציפוי:
      • 2 חלמונים
      • 2 כפות שמן "קנולה אקטיב"
      • אבקת סוכר לזרייה
      • תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

      אופן ההכנה

      • אופן ההכנה:
      • 1. הכנת הבצק: שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעתיים.
      • 2. הכנת המלית: מקציפים את החלבונים, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.).
      • 3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 4 מ"מ. מורחים את הבצק בריבה ומפזרים עליו רבע מהמלית. מגלגלים לגלילה, סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך 4 גלילות.
      • 4. טורפים היטב את החלמונים עם השמן, ומורחים את הגלילות. אופים כ- 40 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מצננים, חותכים לפרוסות ובוזקים מעל אבקת סוכר.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -