שטרודל פירות יבשים
מתכון של בני סידא, באדיבות מרגרינה "עץ הזית"
מצרכים
- לבצק:
- 200 גרם מרגרינה "עץ הזית" לאפייה ללא מלח, רכה
- 350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה)
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1 חלמון
- 2 כפות סוכר
- למלית:
- 2 חלבונים
- 200 גרם צימוקים בהירים
- 200 גרם דבלים (תאנים מיובשים) קצוצות
- 200 גרם אגוזים קצוצים גס
- 150 גרם תמרים קצוצים
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 1/2 כוס שומשום
- 1/2 כוס קוקוס
- מרקחת פובידל למריחה
- לציפוי:
- 2 חלמונים
- 2 כפות שמן "קנולה אקטיב"
- אבקת סוכר לזרייה
- תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. הכנת הבצק: שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעתיים.
- 2. הכנת המלית: מקציפים את החלבונים, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.).
- 3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 4 מ"מ. מורחים את הבצק בריבה ומפזרים עליו רבע מהמלית. מגלגלים לגלילה, סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך 4 גלילות.
- 4. טורפים היטב את החלמונים עם השמן, ומורחים את הגלילות. אופים כ- 40 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מצננים, חותכים לפרוסות ובוזקים מעל אבקת סוכר.