חיים כהן ואלי לנדאו,

מרק שפונדרה עצמות עם שעועית

מצרכים

  • 300 גרם שעועית מטופלת כמוסבר במסגרת "אני רק שאלה"
  • 2 קילו שפונדרה עם עצמות ‏(אסאדו‏) מופרדת לנתחים
  • 2 גזרים מנוקים וחתוכים לטבעות
  • 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
  • שורש סלרי מנוקה וחתוך לרבעים
  • בצל בינוני חתוך לרבעים
  • מלח גס
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את נתחי השפונדרה לסיר גדול. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים חמש דקות. מסננים את נתחי השפונדרה ושוטפים אותם היטב תחת מים זורמים. שוטפים גם את הסיר.
  • מחזירים את השפונדרה לסיר. מוסיפים את השעועית ומים עד לכיסוי נדיב. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום וממשיכים בבישול כשעתיים.
  • 2. מדי פעם מקפים את הקצף שצף על פני המים. מוסיפים כף מלח גס ושפע פלפל שחור ומבשלים חצי שעה נוספת. מוסיפים את שאר המרכיבים. מביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים שעה בסיר מכוסה.
  • 3.את המרק הזה אפשר להכין יום לפני הארוחה ולחמם לקראתה. הוא יהיה טעים להפליא. כדאי לקשט את המרק בעלי סלרי קצוצים יחד עם עלי טימין טריים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם