- 1. שורים את השעועית בהרבה מים למשך לילה. למחרת, מסננים את השעועית, שוטפים במים נקיים ומסננים שוב. (אם משתמשים בשעועית משומרת, מוותרים על שלב זה)
-
- 2. מחממים את השמן בסיר גדול מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את כנפי העוף, את הגזר ואת הסלרי ומטגנים תוך ערבוב עד שהירקות מתחילים להזהיב. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים היטב.
-
- 3. מוסיפים לסיר את השעועית המסוננת, את המרק ואת הרוזמרין ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך ½2 שעות, או עד שהשעועית מתרככת. (אם משתמשים בשעועית משומרת, מספיקה שעה אחת של בישול. מוסיפים את השעועית לסיר אחרי 30 דקות בישול, כדי שלא תתרכך יתר על המידה). מערבבים מדי פעם.
-
- 4. מוציאים את ענף הרוזמרין ואת כנפי העוף מהמרק, קוצצים את בשר העוף לחתיכות קטנות ומחזירים לסיר. זורקים את העור ואת העצמות. טועמים את המרק ומתבלים במלח ובפלפל.
-
- 5. מגביהים את הלהבה. מוסיפים את הפסטה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית?נמוכה במשך 15-10 דקות, או עד שהפסטה מתרככת לדרגת אל?דנטה (משך הבישול תלוי בסוג הפסטה). מגישים מיד.
-
- הערה: אפשר להכין את המרק מראש עד סוף שלב 3 ולהוסיף את הפסטה בשלב החימום מחדש.