- 1. מניחים את ראש הכרובית בשלמותו (עם העלים כלפי מטה) בסיר, וממלאים מים עד לגובה כ-5 ס"מ. מביאים לרתיחה, מכסים ונותנים לכרובית להתבשל באדים במשך 5-6 דקות בלבד. הכרובית צריכה להתחיל להתבשל אבל להישאר מוצקה.
-
- 2. מוצאים את הכרובית מהמים ומניחים לה להצטנן. בסכין חדה קוצצים דק את הכרובית (אין צורך בקיצוץ אחיד. להיפך, נחמד להרגיש גם בחתיכות מעט גסות בקציצות).
-
- 3. מעבירים את הכרובית הקצוצה לקערה ומוסיפים שמנת חמוצה, ביצים, חלה מושרית, סחוטה ומפוררת, פרמזן ופטרוזיליה.
-
- 4. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
-
- 5. אם התערובת דביקה מאוד, מוסיפים עוד מעט חלה מושרית וסחוטה. מעבירים את התערובת למנוחה של כשעה במקרר.
-
- 6. במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון בגובה כחצי ס"מ. יוצרים מתערובת הכרובית קציצות עגולות פחוסות בקוטר כ-5 ס"מ.
-
- 7. מגלגלים את הקציצות בפירורי לחם ומטגנים עד שהן שחומות ופריכות מאוד משני הצדדים. אוכלים מיד, אפשר לצד כף של שמנת חמוצה.