וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל צוואר טלה ופטריות ביין

לפני ההגשה מקפיצים במחבת פטריות טריות ומפזרים על התבשיל. מתכון של אבי שטייניץ ל'אדום אדום'.

מתכון מאת: מערכת וואלה

תבשיל צוואר טלה. דניאל לילה,
תבשיל צוואר טלה/דניאל לילה

מצרכים למתכון

  • (ל-6 מנות)
  • 6 פרוסות צוואר טלה
  • מלח ופלפל גרוס
  • 4 כפות שמן צמחי
  • לרוטב:
  • 1.5 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות
  • 8 שיני שום שלמות
  • 1.5 גזר גדול, חתוך לקוביות
  • 4 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
  • פטריות
  • חצי גבעול כרישה פרוס
  • 2/3 כוס יין אדום
  • 4 ענפי טימין טרי
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שתי כוסות ציר טלה/ בקר/ עוף
  • לקישוט:
  • סלסלת פטריות שמפיניון או פטריות שימג'י חתוכות לרבעים
  • 2 כפות שמן זית לטיגון
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח פלפל גרוס
  • מיץ של חצי לימון
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את פרוסות הטלה עד להזהבה. מוציאים אותן מהמחבת, מספיגים עודפי שמן בעזרת מגבות נייר ומסדרים בתבנית צלייה מעט עמוקה.
  • 2. שופכים מהמחבת את עודפי השמן, מחממים אותה שוב ומטגנים את הבצל, הכרישה והשום להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים מס' דקות. מוסיפים פטריות, מקלות קינמון וטימין ולאחר מכן מוזגים את היין הלבן. מערבבים היטב את כל משקעי הטיגון, מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.
  • 3. את כל תכולת המחבת יוצקים לכיסוי על פרוסות הטלה. מניחים למעלה נייר אפייה ועליו נייר כסף ואוטמים את התבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כשעתיים וחצי.
  • 4. מוציאים מהתבנית את נתחי הצוואר, ואת הרוטב שנשאר מסמיכים מעט אם צריך בעזרת צמצום נפחו במחבת.
  • 5. לפני ההגשה: מחממים מחבת, מחממים את השמן ומוסיפים בזריזות את הפטריות הטריות. לאחר כדקה מוסיפים את השום, מתבלים במלח ופלפל גרוס, במיץ הלימון ובפטרוזיליה קצוצה. מניחים את הטלה בקערת הגשה, מפזרים מעל את הפטריות המוקפצות ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully