מרק חומוס
השף גיא פרץ ממסעדת "גספאצ'ו" יודע דבר או שניים על מרקים. כאן הוא מביא לכם מתכון למרק שלא רואים בכל יום: של חומוס עם דלעת וכוסברה שמוסיפים ממש לפני ההגשה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300 גרם דלעת קלופה
- 150 גרם גרגרי חומוס מושרים מלילה קודם
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
- 4 כפות כוסברה קצוצה דק
- 1/2 כפית פלפל לבן טחון
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את גרגרי החומוס עם אבקת הסודה עד לרתיחה. מכבים את האש ומכסים לשעה לריכוך עדין של הגרגרים.
- 2. שוטפים את הגרגרים היטב ומסירים את קליפתם תחת ברז מים זורמים.
- 3. מבשלים את הדלעת ואת גרגרי החומוס הקלופים כשעה לריכוך מלא. מוסיפים את השמן והתבלינים ומועכים בעזרת בלנדר מוט ידני לקבלת מרקם סמיך ואחיד.
- 4. מוסיפים את את הכוסברה רגע לפני ההגשה.