וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיטיבייה שליו וכבד אווז

פיטיבייה הוא מאפה צרפתי אלוהי הממולא לרוב בקרם שקדים. אלא שכאן הוחלפו השקדים בשליו וכבד אווז בשריים. התוצאה? אלוהית

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

פיטבייה שליו וכבד אווז. נמרוד סונדרס
פיטבייה שליו וכבד אווז

מצרכים למתכון

  • 2 חזות שליו (או ברווז) נקיים מעצמות ושומן
  • מלח ופלפל לבן
  • 40 גרם כבד אווז
  • 3 עלי תרד גדולים, חלוטים
  • פנקייק דקיק (אפשר להשתמש בקרפ מוכן קפוא)
  • 200 גרם בצק עלים מרודד לעובי חצי ס"מ
  • 1 חלמון
  • למוס העוף:
  • 200 גרם חזה עוף טחון ומועבר בנפה
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם פטריות פורצ'יני טריות (או "מלך היער"), חתוכות לקוביות (1 ס"מ) ומוקפצות בשמן זית
  • 100 גרם פטריות שיטאקי חתוכות לקוביות (1 ס"מ) ומוקפצות בשמן זית
  • 4 כפות פטרוזיליה ועירית קצוצה דק

אופן ההכנה

  • 1. ממליחים ומפלפלים את חזות השליו ומניחים ביניהם את נתח כבד האווז.
  • 2. מכינים מוס עוף: שמים בקערה את העוף הטחון, מוסיפים שמנת, פטריות, עשבי תיבול, מלח ופלפל.
  • 3. מורחים את עלי התרד במוס עוף ועוטפים את נתחי השליו (המוס מגן על החזות מהתייבשות).
  • 4. את הפנקייק הדקיק חותכים לצורת צלב, מניחים את המוס העטוף בתרד במרכז ועוטפים בפנקייק.
  • 5. עוטפים את כל ה"חבילה" בבצק עלים בצורה הקלאסית של הפיטיבייה (מניחים על גבי יריעת בצק עלים, מכסים בעוד יריעת בצק עלים וקורצים לצורת עיגול. יוצרים חריצים במעגל בעזרת סכין חדה ועדינה) ומברישים בחלמון.
  • 6. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שהמאפה שחום ופריך. באמצע האפייה מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. בסך הכל, מדובר ב-8-10 דקות אפייה. חזה השליו צריך להישאר ורדרד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully