בקלאווה כבד אווז
השף אבי ביטון ממסעדת "אדורה" לוקח חומר גלם צרפתי כמו כבד אווז ומפגיש אותו עם הבקלווה המקומית שלנו. התוצאה? אגדית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למילוי:
- 1 בצל בינוני
- 100 גר' תרד
- 2 כפות דבש
- 2 כפות פיסטוקים קלויים וקלופים
- כפית גדושה קוקוס
- 350 גר' כבד אווז, פרוס ל-4 פרוסות נאות
- 4 ריבועים כפולים של עלי פילו בגודל 15X15
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל במעט שמן. מוסיפים את התרד, הפיסטוקים, הקוקוס והדבש.
- 2. מתבלים במלח ופלפל, מבשלים עוד כדקה, מקררים וטוחנים למחית אחידה אך לא חלקה (עם פצפוצים).
- 3. על ריבוע של פילו שמים כף מהמלית, נתח כבד אווז, מלח ופלפל, מקפלים לצורת קוביה והופכים.
- 4. אופים בתנור בחום גבוה עד שהמנה משחימה יפה.