עופרי זוטא, מערכת וואלה!

מרק עגבניות פשוט

מרק עגבניות פשוט (מערכת וואלה! , עופרי זוטא)
מרק עגבניות פשוט (מערכת וואלה! , עופרי זוטא)

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית (או כף שמן זית וכף חמאה)
  • 2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2-4 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • 1 ק"ג עגבניות אדומות ורכות קלופות, חתוכות גס
  • 1 כף סוכר
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס ציר ירקות או עוף או ציר של עצלנים (ראו פתיח)

אופן ההכנה

  • 1. קילוף עגבניות: בעזרת סכין חדה, חורצים בעדינות מספר חריצים על העגבניה. מכניסים את העגבניות לקערה גדולה עם מים רותחים וחולטים 2-5 דקות (ככל שהעגניה בשלה יותר, כך יספיקו לה פחות דקות במים הרותחים). מוציאים בזהירות ומקלפים בקלות.
  • 2. מחממים היטב סיר. מוסיפים שמן/שמן + חמאה.
  • 3. מוסיפים את הבצל ושיני השום, מערבבים היטב.
  • 4. מבשלים (מאדים) על אש נמוכה עד שהבצל נהיה שקוף ורך, כ- 15 דקות. שימו לב שהבצל והשום לא נשרפים. במידת הצורך הוסיפו כף מים.
  • 5. מוסיפים את העגבניות, הסוכר, הפלפל והמלח, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש בינונית – גבוהה.
  • 6. סוגרים את הסיר, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות.
  • 7. מוסיפים נוזלים (ציר או מים וירקות כמוסבר) ומבשלים עוד כ- 20 דקות.
  • 8. מצננים (מוציאים את הגזר, הסלרי והפטרוזיליה במידה והכנתם בדרך הזו) ומרסקים בבלנדר למרק חלק.
  • 9. טועמים ומתקנים תיבול.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות
    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם