זהרה בן חמו, מערכת וואלה!

מופלטה

המופלטה הפשוטה והבסיסית מורכבת רק מ-3 חומרי גלם, השמרים שמוסיפים לה כיום הם תוספת מאוחרת יותר. הסוד בהכנתה הוא בצק דק ככל האפשר.

מופלטה (יח
מופלטה (יח"צ , נועה ברנע)

מצרכים

  • ל-30 מופלטות:
  • 1 ק"ג קמח
  • מעט מלח
  • 3 כוסות מים
  • 3 כפות שמן
  • להגשה: דבש/חמאה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים כ-10 דקות ולשים עד שמתקבל בצק רך ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה.
  • 2. מחלקים את הבצק לכדורים ונותנים לו מנוחה נוספת של חצי שעה.
  • 3. משמנים את הידיים ומשטח עבודה ועליו פורסים את עיגולי הבצק. פותחים כל עיגול על כף ביד בעדינות ומותחים אותו עד שהוא הופך לעיגול דקיק, ככל האפשר בקוטר של מחבת גדולה (כ-20 סנטימטר). אם העיגול נקרע מעט זה לא נורא.
  • 4. מחממים מחבת טפלון ומניחים את המופלטה הראשונה. לאחר שהפכנו את העלה הראשון בכדי שיזהיב מצדו השני, מניחים מעליו עלה חדש, ולאחר כחצי דקה הופכים את שניהם ביחד. מכאן כל מופלטה תיטגן רק מצד אחד, אבל החום שבערימה יטגן גם את שאר המופלטות. מוסיפים עלה נוסף, וכן הלאה. בכל פעם נוצר מצב לאחר ההפיכה שהעלה החדש הוא התחתון במחבת (אין צורך לטגנו משני הצדדים). כשהערימה גבוהה מדי מוציאים את כולה ומתחילים בתהליך מההתחלה.
  • 5. במידה ולא מגישים מיד יש לכסות במגבת.
  • 6. מגישים עם דבש/חמאה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם