דליה בסון, מערכת וואלה!

קובה סלק

קובה סלק (רוני קדר)
קובה סלק (רוני קדר)

מצרכים

  • ל-30 כופתאות:
  • למעטפת:
  • 5 כוסות סולת
  • כף מלח
  • 4-5 כוסות מים מהברז
  • למילוי:
  • 200 גרם חזה עוף טחון
  • 300 גרם בשר טחון
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה (כולל הגבעולים)
  • 1 בצל קצוץ דק דק
  • כף שטוחה מלח
  • כף שטוחה פלפל
  • למרק:
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 5-6 סלקים גדולים מגורדים על פומפיה עבה
  • 1 בצל קצוץ
  • 6 כוסות מים
  • 1כף גדושה מלח לימון
  • 1/2 כף מלח
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • 1. בקערה, מניחים את הסולת והמלח ומערבבים עם קצות האצבעות.
  • 2. מוסיפים את המים בהדרגה. בכל פעם כוס, עד הכוס האחרונה, אז מוסיפים בכל פעם מעט מן המים, תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת הידיים. המרקם של הקובה צריך להיות רך מאוד ולא גרגירי כלל. מניחים לתערובת לעמוד כ-10 דקות.
  • 3. בינתיים, מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי.
  • 4. מכינים את המרק: בסיר או מחבת רחבה ועמוקה, מחממים
  • 3 כפות שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה.
  • 5. מוסיפים את הסלקים המגורדים ומערבבים. לא מכסים. מבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-20 דקות.
  • 6. לאחר 20 דקות מוסיפים מים, מלח לימון, מלח וסוכר. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית עד להכנסת הקובה.
  • 7. להכנת הקובה: קורצים פיסות בקוטר 2-3 ס"מ מבצק הסולת ומניחים על משטח.
  • 8. בעזרת ידיים רטובות, לוקחים כל פיסת סולת ומשטחים אותה על אבצעות היד, לא על הכרית. מניחים ככפית מן המילוי וסוגרים בעזרת קצות האצבעות. סוגרים היטב את הקובה ומגלגלים בין 2 כפות הידיים. מניחים על מגש.
  • 9. כשכל הקובות ממולאות ומגולגלות, מביאים את מרק הקובה שוב לרתיחה ומכניסים את הכופתאות. מכסים. מבשלים על אש גבוהה 15-20 דקות. מגישים עם אורז לבן.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם