מרק חרצ'ו גרוזיני
מתכון למרק בשר ועגבניות גרוזיני שעשיר בתבלינים של דליה היילפרן ממסעדת סופרה הגרוזינית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג בשר בקר מס' 5 (צלי כתף) חתוך לקוביות
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
- 1/4 כוס שמן
- 4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 2 כפות משחת תמרינדי
- 2בעלי דפנה
- 1 כף חמלי סונלי (תערובת תבלינים גרוזינית)
- מלח ופלפל שחור
- 3 ליטר מים
- 7 שיני שום כתושות
- 2 פלפלים חריפים
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס אורז
אופן ההכנה
- 1. בסיר גדול עם שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה.
- 2. מוסיפים את הבשר וצורבים היטב עד לקבלת מעטה שחום.
- 3. מכניסים פנימה את העגבניות, רסק העגבניות, עלי הדפנה, התבלינים, משחת התמרינדי והמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עם מכסה כשעה או עד שהבשר רך.
- 4. מוסיפים לסיר את הכוסברה והפטרוזיליה, את הפלפל החריף, השום והאורז ומבשלים כ20 דקות נוספות.
- שתף