- 1. בסיר מבשלים את חלקי העוף עם גבעולי הפטרוזיליה במים רק עד כיסוי כשעה.
-
- 2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את העוף ממי הבישול ושומרים אותם. מניחים את העוף המבושל בתבנית מכוסה נייר אפיה וצולים כ-45 דקות נוספות או עד שמשחים.
-
- 3. כשהעוף בתנור מטגנים את הבצלים הקצוצים בשמן זית עד שקיפות ומניחים בצד לקירור.
-
- 4. במכתש ועלי או במעבד מזון, כותשים את האגוזים, הצ'ילי או הפפריקה החריפה, הקינמון, גרגירי הכוסברה והפלפל השחור. כותשים את השום ומוסיפים לקערה.
-
- 5. במחבת רחבה או סיר שטוח מערבבים את תערובת האגוזים עם הבצל המטוגן. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב ולבסוף את חלקי העוף השחומים.
-
- 6. מוסיפים בערך 3 כוסות מנוזלי הבישול ששמרנו (הציר) וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב על אש קטנה כ-15 דקות נוספות עד לקבלת רוטב קרמי סמיך. מוסיפים את החומץ והמלח ומערבבים עוד מספר דקות. כיוון שהרוטב סמיך יש להיזהר לא לשרוף אותו.
-
- 7. מכניסים למקרר ל-6 שעות ומגישים בטמפרטורת החדר. ניתן גם לחמם ולהגיש חם.
-
- 8. מקשטים בכוסברה קצוצה.