בחש מהמטבח הבוכרי
הבחש מגיע במקור מהמטבח הבוכרי, מהרי אוזבקיסטן, ומתאפיין בעיקר בבשר הנימוח שלו, שמתחבא בין גרגירי האורז ובעלים הירוקים שמלווים אותו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 3-4 בצלים
- 1/4 כוס שמן
- 1 ליטר מים
- מלח
- פלפל
- 700 גרם בשר מספר 2
- 1 ק"ג אורז איזה שרוצים (אפשר חצי עגול וחצי ארוך)
- 4 צרורות כוסברה
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל, מוסיפים בשר מספר 2 חתוך לקוביות וצורבים לסגירה. מוסיפים מים, מלח ופלפל לפי הטעם.
- 2. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות על אש בינונית.
- 3. קוצצים את הכוסברה דק דק ומכניסים לסיר.
- 4. שמים מעל שכבת הכוסברה את האורז כך שיכוסה על ידי המים ומגבירים לאש גדולה כדי שהמים יתאדו.
- 5. אחרי שהאורז ספג את המים שסביבו, מערבבים הכל לפני שסוגרים את המכסה ומבשלים 20 דקות.
- 6. מגישים חם.