וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בחש מהמטבח הבוכרי

הבחש מגיע במקור מהמטבח הבוכרי, מהרי אוזבקיסטן, ומתאפיין בעיקר בבשר הנימוח שלו, שמתחבא בין גרגירי האורז ובעלים הירוקים שמלווים אותו.

מתכון מאת: מסעדת חנן מרגילן, מערכת וואלה

בחש במסעדת חנן מרגילן. דנה מאירזון
בחש במסעדת חנן מרגילן

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 3-4 בצלים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 ליטר מים
  • מלח
  • פלפל
  • 700 גרם בשר מספר 2
  • 1 ק"ג אורז איזה שרוצים (אפשר חצי עגול וחצי ארוך)
  • 4 צרורות כוסברה

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הבצל, מוסיפים בשר מספר 2 חתוך לקוביות וצורבים לסגירה. מוסיפים מים, מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 2. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות על אש בינונית.
  • 3. קוצצים את הכוסברה דק דק ומכניסים לסיר.
  • 4. שמים מעל שכבת הכוסברה את האורז כך שיכוסה על ידי המים ומגבירים לאש גדולה כדי שהמים יתאדו.
  • 5. אחרי שהאורז ספג את המים שסביבו, מערבבים הכל לפני שסוגרים את המכסה ומבשלים 20 דקות.
  • 6. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully