- 1. לבסיס: מחממים תנור לטמפ' של 160 מעלות צלזיוס.
-
- 2. בעזרת מזלג, או מרית פלסטיק, מערבבים בקערה בינונית את החמאה המומסת עם הסוכר ותמצית הווניל.
-
- 3. מוסיפים את הקמח והמלח עד לקבלת מרקם אחיד.
-
- 4. יוצקים את הבצק לתבנית בגודל20*30 ס"מ ומעליו פורסים נייר פרגמנט. בעזרת האצבעות מהדקים את הבצק לצדי ולתחתית התבנית.
-
- 5. אופים את שכבת הבסיס עד שמתקבל גוון מוזהב- כ-18 דקות ומניחים בצד לקירור. בינתיים משאירים את התנור דולק.
-
- 6. למילוי: בקערה בינונית מערבבים סוכר, ביצים ומלח. מוסיפים קמח ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
-
- 7. בינתיים ממסים את החמאה במיקרו, או בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי), תוך כדי בחישה, עד קבלת גוון חום (יש להיזהר לא לשרוף את החמאה), בערך כ6 דקות.
-
- 8. מוזגים את החמאה החמה למיכל זכוכית ובהדרגה, תוך כדי ערבוב, יוצקים אותה לתערובת הסוכר והביצים.
-
- 9. מסדרים את הפטל על הבסיס ומעליו שופכים בזהירות את תערובת החמאה.
-
- 10. מכניסים לתנור לכ-40 דקות, עד אשר המילוי מקבל גוון מוזהב, או לחלופין עד אשר קיסם עץ יוצא נקי.
-
- יש להמתין כ-30 דקות לפני חיתוך.