בינו גבסו, מערכת וואלה!

השווארמה של בינו

מתכון לשווארמה של הד"ר הכי מפורסם בתחום האוכל

רויאל שף (yes)
רויאל שף (yes)

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • להכנת המנה עדיף להשתמש במתקן ביתי לשווארמה, כך שהשומן של הכבש ניגר על כל חלקי הבשר ונותן טעמים עמוקים יותר.
  • לשווארמה:
  • 2 קילו בשר כבש שוק אחורי טחון
  • 1/2 קילו בשר בקר לא שמן פרוס דק
  • 1/2 קילו שומן כבש פרוס דק
  • 2 בצל
  • מלח
  • פלפל
  • להרכבת המנה:
  • 1 בצל
  • 1/2 חופן פטרוזיליה
  • פיתה
  • שיפוד לשווארמה
  • טחינה
  • מלפפון חמוץ
  • ממרח פלפל צ'ומה
  • לממרח פלפל צ'ומה:
  • 50 גרם פפריקה מתוקה
  • 100 גרם פפריקה חריפה
  • 7 שיני שום
  • כפית שטוחה של מלח לימון
  • כפית שטוחה מלח
  • כפית שטוחה כמון
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4כוס שמן

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הבשר הטחון ביחד עם מלח ופלפל שחור. מוסיפים בצל קצוץ.
  • 2. לוקחים שיפוד להכנה ביתית לשווארמה ומרכיבים עליו בשר טחון, פרוסה מהבשר בקר ופרוסה מהשומן. ומסובבים כחצי שעה. למי שאין מתקן ביתי- ניתן לחתוך את הבשר לרצועות ולטגן אותו על מחבת או על פלנצ'ה.
  • 3. להרכבת הפיתה: מערבבים את כל המרכיבים של הפלפל צ'ומה. שומרים בצנצנת.
  • 4. לוקחים פיתה ומורחים ממרח פלפל צ'ומה, מכניסים את הבשר לתוך הפיתה ושמים בצל ופטרוזיליה. מוסיפים מלמעלה טחינה ומלפפון חמוץ.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם