וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולד-שוקולד ללא קמחים

עוגת שוקולד מושלמת לפסח ובכלל

מתכון מאת: אפרת ליבפרוינד, מערכת וואלה

מתכוני פסח של אפרת ליבפרוינד. אנטולי מיכאלו,
מתכוני פסח של אפרת ליבפרוינד/אנטולי מיכאלו

מצרכים למתכון

  • תבנית בגודל 30X20 ס"מ:
  • 10 חלמונים
  • ¼ כוס סוכר
  • 10 חלבונים
  • ⅓ כוס סוכר
  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי
  • כפית גדושה אבקת קפה מגורען איכותי
  • 2 כפות ליקר או יין
  • למוס שוקולד:
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 1/3 כוס שמן
  • כף גדושה אבקת קפה מומסת ב-2 כפות מים
  • 2 כפות ליקר או יין
  • 5 ביצים מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר
  • לגרסה חלבית: מיכל שמנת מתוקה
  • לקישוט:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • שברי אגוזי לוז

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל ובוחשים לקבלת נוזל חלק. מוסיפים את הקפה ובוחשים.
  • 2. מקציפים את החלמונים עם ¼ כוס הסוכר, במהירות גבוהה כ-8 דקות, לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
  • 3. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם ⅓ כוס הסוכר, במהירות בינונית, לקבלת קצף יציב.
  • 4. מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת החלמונים ומקציפים במהירות בינונית עד איחוד החומרים. מוסיפים את הליקר.
  • 5. מעבירים את תערובת הביצים והשוקולד לקערת הקצף ומערבבים בעדינות במרית, בתנועות קיפול.
  • 6. יוצקים שליש מהתערובת לתבנית בגודל 30X20 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה, ושליש נוסף לתבנית נוספת באותו גודל, מרופדת גם היא בנייר אפייה.
  • 7. את שליש התערובת שנותר מאחסנים במקרר.
  • 8. אופים את העוגות כ-35 דקות בתנור שחומם ל-°c180. מצננים כחצי שעה.
  • 9. לאחר שהעוגות הצטננו ושקעו מעט במרכזן כדאי ליישר את פניהן בעזרת גלגול מערוך, אך הדבר אינו הכרחי.
  • 10. מורחים על אחת העוגות את שליש התערובת שנותר, ועליו מניחים את העוגה השנייה.
  • 11. מהדקים היטב ומעבירים למקפיא לשעתיים.
  • 12. להכנה מהירה יותר, מכינים עוגה בשתי שכבות בלבד: יוצקים חצי מהתערובת לתבנית ואופים אותה. את החצי השני שומרים במקרר, ולאחר הצטננות העוגה האפויה, מחליקים את פניה ומורחים עליה את התערובת שנותרה.
  • 13. ההגשה: חותכים את העוגה למלבנים או לריבועים בגודל הרצוי.
  • 14. מכינים מוס: מבשלים בסיר קטן בבחישה מתמדת את השוקולד עם השמן, הקפה והיין לקבלת קרם אחיד. מצננים מעט. מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר, כ-5 דקות. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את תערובת השוקולד. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם רבע כוס סוכר לקצף יציב. מקפלים את תערובת השוקולד והחלמונים לקצף החלבונים לקבלת תערובת אחידה. לגרסה חלבית: מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים בעדינת לתוך המוס.
  • 15. מעבירים את מוס השוקולד לשקית זילוף שמחובר אליה צנתר כוכב או צנתר שתי וערב ומזלפים את המוס בצורה נאה על העוגה.
  • 16. מקשטים את המוס בשברי שוקולד ובשברי אגוזי לוז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully