וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריבת מוסטרדה

מנה שטרום מבשל את הריבה האיטלקית שתגרום לכם להתאהב

מתכון מאת: מנה שטרום, מערכת וואלה

מוסטרדה של מנה שטרום. אפיק גבאי
מוסטרדה של מנה שטרום

מצרכים למתכון

  • להכנת קילו מוסטרדה
  • 500 גרם תאנים טריות חתוכות לרבעים
  • 250 גרם משמש יבש קצוץ
  • 300 גרם דובדבנים טריים, מגולענים וחצויים
  • 300 גרם אגס או תפוח ירוק מקולף וחתוך לקוביות
  • 100 גרם חמוציות יבשות
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • 0.75 ליטר יין לבן
  • 450 גרם סוכר
  • 50 גרם אבקת חרדל COLMAN'S
  • 50 גרם גרגירי חרדל
  • פלפל סודני (אדום ומוארך) קצוץ בלי גרעינים

אופן ההכנה

  • 1.לסיר בינוני עם תחתית עבה מכניסים את הפירות הטריים ועל להבה בינונית מחממים אותם באיטיות כ-7-10 דקות עד שאלה מתחילים להגיר מעט נוזלים. מתחילים את תהליך הכנת במוסטרדה עם הפירות הטריים משום שאלה צריכים "מכת" חום ראשונית שתתחיל את בישולם.
  • 2.מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מניחים למסה להתבשל על אש בינונית (טמפ' גבוהות מידי ישרפו את הסוכר) עד שהסוכר כולו נמס בתוך נוזלי הפירות ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
  • 3.מוסיפים את הפירות היבשים, הפלפל הסודני ואת היין ומבשלים בין 20-30 דקות עד שהיין מתרכז ומרבית הנוזלים מצטמצמים. הפלפל הסודני חריף מאוד ויש להוסיף לפי הטעם. הוא מעניק למוסטרדה גוון נוסף של חריפות השונה מחריפות החרדל.
  • 4.מוסיפים את אבקת החרדל ביחד עם גרגירי החרדל כאשר המסה התייבשה כמה שיותר, שזה אומר לקראת סוף תהליך הבישול, משום שאנו לא רוצים שהאבקה תתאדה. מערבבים היטב ומבשלים כ- 3 דקות עד להטמעה מוחלטת.
  • 5.מצננים את המוסטרדה ומשאירים בחוץ 24 שעות. מומלץ להעביר את המוסטרדה לצנצנות זכוכית מעוקרות שכן אז היא נשמרת לאורך זמן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully