וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוסובוקו עגל בקיאנטי

השף מיכאל גרטופסקי הופך את החורף להרבה יותר טעים עם אוסובוקו עגל שלם ביין קיאנטי וירקות של חורף

מתכון מאת: מיכאל גרטופסקי, מערכת וואלה

אוסובוקו עגל בקיאנטי וירקות חורף. דרור עינב
אוסובוקו עגל בקיאנטי וירקות חורף

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 סועדים:
  • אוסובוקו עגל טרי 2.5 ק"ג (לא פרוס)
  • 3 ארטישוקים חצויים לאורך
  • 4 יח' ארטישוק ירושלמי קלוף
  • 3 גזרים קלופים
  • 2 בצלים לבנים חצויים
  • 2 ראשי שום חצויים
  • 1 בקבוק יין קיאנטי מאיכות טובה
  • שמן זית
  • שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1. משרים את האוסובוקו ביין למשך לילה שלם.
  • 2. מוציאים את האוסובוקו מההשרייה (ושומרים את היין בצד) ומייבשים טוב טוב את הבשר עם מגבת.
  • 3. בסיר עמוק ורחב משחימים את הבשר עם שמן קנולה עד לקבלת גוון זהוב.
  • 4. במקביל שמים את היין האדום בו הושרה הבשר בסיר ומצמצמים אותו עד לקבלת סירופ.
  • 5. מסדרים את הירקות בתבנית אפייה (עמוקה מעט), שופכים עליהם את היין המצומצם ומניחים מעל את האוסובוקו.
  • 6. שופכים מים רותחים לתבנית כך שהם יכסו חלקית את הנתח. מכסים את התבנית עם רדיד אלומיניום ומהדקים היטב.
  • 7. מכניסים לתנור שחומם מראש לכ -180 מעלות למשך 4 שעות או עד שהבשר "נופל מהעצם".
  • 8. מסירים את רדיד האלומיניום ומחזירים לתנור ומשחימים כ- 1/4 שעה תוך כדי השקיית הנתח בנוזלי הצלייה שלו בעזרת כף או מצקת.
  • 9. הגשה: מוציאים את התבנית מהתנור, נותנים לבשר "לנוח" כ- 1/4 שעה ומגישים.
  • שתף בפייסבוק
  • שתף בטוויטר
  • שתף בגוגל+

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully