נושאים חמים

חזה עוף אסיאתי ועסיסי במיוחד

אבי ביטון טועם בר ים סצ'ואן בצפרה של אבי קונפורטי ומגלה שאותה שיטת אידוי תהפוך גם את חזה העוף ללא פחות ממושלם

בבושקה הפקות

מצרכים

  • פרפר חזה עוף שלם חצוי ל-2 נתחים
  • כרוב, לאידוי
  • למרינדה:
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 3 כפות צ'ילי מתוק
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1כפית שטוחה סוכר
  • מעט מלח
  • להגשה:
  • כרוב לבן פרוס דק
  • עלי נענע טריים
  • עלי בזיליקום טריים
  • בצל ירוק

אופן ההכנה

  • 1.מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את חזה העוף מינימום שעתיים ועד לילה במקרר.
  • 2. מניחים בתחתית רשת האידוי את עלי הכרוב ומעליהם את חזה העוף. מניחים את רשת האידוי מעל סיר מים רותחים, מכסים ומאדים כ-12 דקות.
  • 3. פורסים דק את נתח העוף העסיסי ומגישים לצד הירקות הטריים עם צ'ילי חריף ורוטב סויה איכותי.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים