וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פשטידת כרוב צלוי

כרוב זהוב שנצלה בחמאה, בצל וכמובן גבינות עשירות. אבי ביטון מכין בקלי קלות מאפה פשוט אבל מנצח

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

פריטטה. דרור עינב
פריטטה

מצרכים למתכון

  • עבור 5 מנות
  • 1/2 ק"ג כרוב (חצי כרוב בינוני או רבע כרוב גדול), פרוס דק
  • 25 גרם חמאה
  • בצל לבן גדול, חתוך לקוביות
  • 5 כפות שמן זית
  • 150 גרם גבינת גאודה מגוררת
  • חצי גביע שמנת חמוצה 27 אחוז שומן
  • 4 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2 במחבת בקוטר 24 (חשוב להשתמש במחבת נון סטיק עם ידית מתכת) שמים את החמאה והכרוב. מתבלים המלח ומאדים בחום בינוני 10-15 דקות אגב ערבוב, עד שנפח הכרוב מצטמצם בחצי ואין כמעט נוזלים. מוציאים לקערה.
  • 3. באותה מחבת שמים מחצית משמן הזית ומטגנים את הבצל מעל להבה בינונית גבוהה 8 דקות או עד ההזהבה קלה. מעבירים לקערת הכרוב.
  • 4. נותנים לבצל ולכרוב להתקרר מעט (בערך 10 דקות) ואז מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם, הגבינה המגוררת, השמנת החמוצה והפלפל שחור. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • 5. יוצקים את יתרת השמן למחבת ומחממים אותה מעל להבה בינונית.
  • 6. יוצקים את התערובת למחבת ומבשלים (ללא ערבוב) כחמש דקות, עד ששולי התערובת מתייצבים.
  • 7. מעבירים לתנור ואופים 20-30 דקות, עד שהמאפה התייצב לחלוטין.
  • 8. מוציאים, נותנים למאפה להתקרר מעט, ואז הופכים על גבי צלחת ומגישים עם מעט שמנת חמוצה ופלפל חריף או עשבי תיבול שאוהבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully