נושאים חמים

אושפלאו משפחתי

לכל אזור הגרסה שלו לאושפלאו, אבל הבסיס יהיה לעולם אורז, בשר או עוף וגזר שמתבשלים יחד בסיר אחד.את התבשיל החגיגי נוהגים להגיש בצלחות גדולות למרכז השולחן, אבל הוא בהחלט יכול גם לשמש כארוחה משפחתית בסיר אחד לאמצע השבוע

אורז עם בשר בסגנון אושפלאו (נמרוד סונדרס)
אורז עם בשר בסגנון אושפלאו (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר כתף בקר חתוך לקוביות בגודל 3X3 ס"מ (ניתן להחליף את הבשר בנתחי עוף)
  • 800 גרם אורז עגול (4 כוסות)
  • 3 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 1/2 ק"ג גזר חתוך לרצועות דקות
  • 1/4 כוס שמן
  • ראש שום שלם
  • 1 כף זרעי כמון
  • מלח
  • פלפל
  • מים רותחים, עד כיסוי

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול, רצוי עם תחתית כפולה, מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.
  • 2. מוסיפים את נתחי הבשר ומשחימים. מעבירים לאש קטנה ומבשלים עד שהבשר מתרכך, כמעט שעה. אם צריך מוסיפים מעט מים. במקביל משרים את האורז כשעה במים.
  • 3. מסדרים את רצועות הגזר בצורה שווה מעל הבשר, מניחים ראש השום בשלמותו, את התבלינים ומשטחים מעל הכל את האורז.
  • 4. יוצקים בזהירות ובאופן שווה את המים הרותחים עד כסוי האורז ולא יותר. יוצרים באורז מספר ארובות בעזרת ידית של כף עץ שנועצים עד התחתית. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-35 דקות עד שהאורז מוכן. משהים כ-10 דקות לפני ההגשה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים