וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הברווז הזועם מפורטוגל ועוד. המלצות יין, אלכוהול ובילויים לסופ"ש

אסנת גואטה

עודכן לאחרונה: 6.2.2025 / 13:23

תפריט המיוחדים של סנהדרינק לסוף השבוע: יין אדום מפורטוגל, בר יין מצפת, וורמוט ממורדות האלפים ומסעדת דגים תל-אביבית שחוגגת שלושים. מה למזוג לכם?

אחת התופעות שאפיינו את תערוכת היין 'סומלייה', שהתקיימה השבוע, הוא שפע היינות שהגיעו מרחבי פורטוגל. יינות שמתאימים למזג האוויר שלנו, במחירים נגישים ביותר.

אחד מהם, הלא הוא 'הברווז הזועם', נעשה באזור ליסבון מ-100% ענבי קברנה סוביניון והתבגר 12-18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.

יש לו ארומות של פירות אדומים בשלים ותיבול פאנקי של פלפל ירוק. ככל שהיין פתוח מרגישים יותר עץ, יותר וניל וחמיצות קלה. יין שיאהב אוכל לידו.

אז למה ברווז? ומדוע הוא זועם? השם נבחר כמחווה לברווז חמוד שהיה משוטט בין הכרמים של היקב אבל אם היו מנסים להתקרב אליו יותר מידי, הוא היה מתחיל לזעום.

המחיר: 55 שקלים

הברווז הכועס. יין אדום, פורטוגל. יח"צ, מערכת וואלה
טוריגה נסיונל:0 - קברנה סוביניון: 1/מערכת וואלה, יח"צ

בילוי לסופ"ש: בר יין חדש בצפת

הודעה חשובה לנוסעים לצפון: הוא מתעורר! יקבים שהיו סגורים יותר מדי זמן בנסיבות ביטחוניות, פותחים את מרכזי המבקרים שלהם, ולצידם נפתחים מקומות בילוי חדשים.

אחד המסקרנים שבהם הוא הוא בר היין החדש של השף עמוס חיון, שנפתח בימים אלו במלון 'כנען' בצפת, כולו על טהרת התוצרת הצפונית.

תפריט היין מציג רפרטואר מפואר של יינות מהגליל והגולן, לצד יינות נוספים מרחבי הארץ .

תפריט האוכל מבוסס על חקלאים ויצרנים מקומיים, כל המנות מוכנות במטבח פתוח, וכשמזג האוויר יתחמם מעט, אפשר יהיה לשבת גם בחצר וליהנות מהאוויר הגלילי.

איפה:
מלון כנען, הגדוד השלישי, צפת

בקטנה
אם אתם בעניין יינות הגולן, כדי שתדעו שמסעדת שצ'ופק חוגגת 30 שנה, ומקדישה את כל חודש פברואר למנות ב- 30 שקלים וכוסות יין של יקב רמת הגולן ויקב הרי גליל, ב-30 שקלים.

בואו להגיד מזל טוב.

איפה:
בן יהודה 256, תל-אביב

עוד בוואלה

איך עושים דולצ'טו? הפודקאסט הכי שתוי באינטרנט

לכתבה המלאה

מלון כנען. איה בן עזרי,
יפים הלילות בכנען/איה בן עזרי
ורמוט אלפיניה. צליל אובלס. יח"צ,
מורכב ומרענן/יח"צ

ורמוט לסופ"ש: אובלס אלפיניה

צליל אובלס, אחד מייצרני היין היותר מעניינים במקומותינו, מייצר, בישראל ובאיטליה, משקאות מרתקים שלא דומים לשום דבר אחר. לא ישראלי ולא איטלקי.

אחד המוצרים המעניינים בפורטפוליו שלו, הוא הוורמוט המקסים הזה, שיעזור לכם להיכנס בנעימים לאווירת סוף השבוע.

הוורמוט נעשה מענבי סוביניון בלאן וריזלינג שהגיעו מהצד האיטלקי של מורדות האלפים. באף הוא פירותי וטרופי מאוד, ובפה אפשר להרגיש טעמי פרי הדר, בעיקר פומלה ואשכולית, לצד מינרליות נעימה.

משקה מורכב ומרענן, שמומלץ לו להוסיף כמה קוביות קרח.

המחיר: 77 שקלים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully