נכון, אנחנו מקשרים אותו בדרך כלל לקיץ , לחוף ולקיץ על החוף. אבל כדאי לזכור, גם בימים הגשומים יותר, כי אוזו הוא חומר גלם נהדר לקוקטיילים.
מדוע? כי בהשוואה לערק, נוכחות האניס באוזו מתקתקה ורכה, לכן קל יותר לשלב אותו בקוקטיילים, שכוללים מרכיבים מתוקים או עשבי תיבול.
משקאות אניס באופן כללי יאהבו עשבי תיבול ופירות הדר להשלמת החוויה: תפוזים, לימונים, נענע ואפילו בזיליקום. אז תרשו לעצמכם להתפרע קצת.
גם אני התפרעתי קצת הפעם עם ארבעה מתכונים: סנטוריני, אוזו טוניק, גריק מוחיטו, ותאמינו או לא: מרטיני יווני.
סנטוריני
משקה סתיו נהדר שנוצר כאדפטציה לקוקטייל מבוסס על פרנו. השילוב של מתיקות הוויסקי והוורמוט עבדים ממש מגניב עם הקיק של האוזו.
מה צריך:
60 מ"ל ורמוט אדום
30 מ"ל ויסקי
8 מ"ל אוזו
קרח
סליל קליפת תפוז לקישוט
מה עושים:
מערבבים את המרכיבים עם קרח, מוזגים לכוס כוס מקוררת מלאה בקרח ומקשטים בקליפת תפוז.
אוזו טוניק, מלפפון ובזיליקום
משקה אולטימטיבי וקל להכנה שאפשר לשתות באמצע היום.
מה צריך:
50 מ"ל אוזו
טוניק
פרוסות מלפפון ועלי בזיליקום
קרח
מה עושים:
מכניסים את כל המרכיבים לכוס עם קרח ומערבבים קלות.
אל תפספס
גריק מוחיטו
הענבים מוסיפים מתיקות לכן חשוב לבחור ענבים מתוקים יחסית, ענבים אדומים יוסיפו יותר מתיקות ויכניסו גם צבע לסיפור.
מה צריך:
3-4 ענבים ירוקים וסגולים
5 עלי נענע
מיץ לימון סחוט טרי מחצי לימון
60 מ"ל אוזו
מי סוכר (אופציונלי)
קרח
מה עושים:
בצנצנת או שייקר כותשים את הענבים והנענע, מוסיפים את אוזו ומיץ לימון, טועמים טיפה אם צריך עוד מתיקות מוסיפים מי סוכר, משקשקים ומסננים לכוס מלאה בקרח. אפשר לסגור עם טוניק, לימונדה מוגזת ועוד.
מרטיני יווני
גם אני הופתעתי מהשילוב אבל זה עובד. מרטיני קצת שונה מזה שאנחנו רגילים אליו, אבל נחמד ואלגנטי.
מה צריך:
60 מ"ל ג'ין
30 מ"ל ורמוט לבן יבש
5 מ"ל אוזו
קרח
מה עושים:
מערבבים את המרכיבים עם קרח ומוזגים לכוס מרטיני מקוררת מראש.
