אחרי שבמשך שנים מיקדה את מאמצי השיווק והמיצוב כלפי צעירים בלבד, פונה עתה קוקה קולה לשוק המבוגרים. אחת לכמה שנים, שלא לומר עשורים, מוציאה ענקית המשקאות הקלים לשוק משקה חדש. עתה, מדובר ב"קוקה קולה בלאק" (Coca-Cola Blak), משקה קולה המכיל תמציות קפה.
שלא כמו בפעמים קודמות, בהן השיקה החברה מוצרים חדשים קודם כל בארה"ב, הפעם תושק הקולה השחורה לראשונה דווקא בצרפת. הצרפתים יוכלו ליהנות ממנה בעיקר בבתי קפה ובמסעדות, ולא בסופר וברשתות השיווק. לא ברור למה החליטו בקוקה קולה להשיק את המשקה בצרפת ולא בארה"ב, אבל יש להניח שבמחלקת השיווק של החברה יודעים מה הם עושים.
החחלטה לייצר משקה כזה, היתה רק עניין של זמן, כך נראה. זאת לאחר שהמתחרה הגדולה של קוקה קולה, חברת פפסיקו (יצרנית פפסי) השיקה פפסי מקס בטעם קפוצ'ינו. פפסיקו גם עברה באחרונה את קוקה קולה מבחינת שווי שוק, ונראה שהדבר עודד את קוקה קולה להמשיך לחדש, כדי להשיב לעצמה את הבכורה.
הקפאין כבר בפנים
16.12.2005 / 8:57
