טרין כבד אווז מושרה ביין אדום
הכנה של טרין כבד אווז אולי נשמעת מסובכת, אך בכמה צעדים פשוטים ניתן ליצור מנה מושקעת שלא רואים כל יום. לעצום עיניים ולהרגיש בצרפת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חבילה כבד אווז
- 1 ליטר חלב
- יין פורט או יין אדום מתוק אחר איכותי
- 1 כף עלי טימין טרי
- 4 מסמרי ציפורן
- מלח, פלפל גרוס
אופן ההכנה
- 1. משרים את הכבד לילה שלם בחלב.
- 2. למחרת בבוקר מעבירים את הכבד לקערה עם היין והתבלינים, ומשרים לפחות 8 שעות.
- 3. לאחר ההשריה פורסים את הכבד לפרוסות דקות תוך ניקוי הנימים, ומסדרים בשכבות צפופות בתבנית.
- 4. מכסים בנייר כסף ומניחים מעל כלי כבד. מניחים בתנור כלי עם מים ללחות.
- 5. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות.
- 6. בסוף האפיה מעבירים מיד למקרר ל-24 שעות, מכוסה בנייר כסף עם הכלי הכבד.