שוקי אווז בתנור ברוטב עשיר
בפחות משעה תוכלו להרגיש כאילו אתם יושבים בבראסרי צרפתית, כשלפניכם שוקי אווז נימוחים ונהדרים בניחוח ברנדי ויין אדום.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5 שוקי אווז
- לרוטב:
- 3 בצלים פרוסים
- 1 כוס מרק עוף
- 1 כוס יין אדום יבש
- 1/4 כוס ברנדי
- 3 כפות דבש
- 1/2 כוס סויה
- 1 כף פלפל גרוס
- 2 כפות פפריקה
- 6 שיני שום כתוש
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- מיץ מלימון אחד
- קליפת לימון אחד מגורדת
אופן ההכנה
- 1. מחממים את התנור לחום גבוה. מסדרים את השוקיים בתבנית כשהעור כלפי מעלה. אופים כ-20 דקות.
- 2. הופכים את השוקיים ואופים 10 דקות נוספות.
- 3. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוסיפים את השומן שהצטבר בתבנית.
- 4. שופכים על השוקיים ומכסים בנייר כסף. אופים כ-20 דקות נוספות, עד שהשוקיים רכים.