וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת סופלה שוקולד

מתכון מאת: חנן אברהם

עוגת שוקולד. ShutterStock
עוגת שוקולד

מצרכים למתכון

  • 200 גרם חמאה לא מלוחה חתוכה לחתיכות
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 6 חלמונים בטמפרטורת החדר
  • 6 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח או קרם טרטר
  • 1/4 מקליפת לימון
  • שלוש כפות ליקר תואם

אופן ההכנה

  • שוברים את השוקולד, וממיסים יחד עם החמאה מעל אדים. כשהתערובת חלקה לגמרי מניחים בצד, לצינון.
  • מקציפים החלמונים עם הסוכר עד לתערובת בהירה ותפוחה. יוצקים את תערובת השוקולד לתוך החלמונים תוך ערבוב רצוף.
  • מקציפים עם מעט מלח או טרטר את החלבונים אל תערובת השוקולד והחלמונים.
  • משמנים תבנית אפייה קוטר 25. מפזרים סוכר על התבנית, גם בצדדים, הופכים ומנערים משאריות הסוכר. מוסיפים את התערובת.
  • אופים כ-40 דקות בחום של 170 מעלות.
  • לשים לב: העוגה מתרוממת באפיה ונופלת כשתתקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully