עוגת סופלה שוקולד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גרם חמאה לא מלוחה חתוכה לחתיכות
- 250 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס סוכר
- 6 חלמונים בטמפרטורת החדר
- 6 חלבונים בטמפרטורת החדר
- קורט מלח או קרם טרטר
- 1/4 מקליפת לימון
- שלוש כפות ליקר תואם
אופן ההכנה
- שוברים את השוקולד, וממיסים יחד עם החמאה מעל אדים. כשהתערובת חלקה לגמרי מניחים בצד, לצינון.
- מקציפים החלמונים עם הסוכר עד לתערובת בהירה ותפוחה. יוצקים את תערובת השוקולד לתוך החלמונים תוך ערבוב רצוף.
- מקציפים עם מעט מלח או טרטר את החלבונים אל תערובת השוקולד והחלמונים.
- משמנים תבנית אפייה קוטר 25. מפזרים סוכר על התבנית, גם בצדדים, הופכים ומנערים משאריות הסוכר. מוסיפים את התערובת.
- אופים כ-40 דקות בחום של 170 מעלות.
- לשים לב: העוגה מתרוממת באפיה ונופלת כשתתקרר.