עוגת ריבת חלב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבסיס:
- 6 ביצים מופרדות
- 1/2 כוס סוכר
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- לקרם ריבת חלב:
- 4 כפות ריבת חלב מאיכות טובה
- 2 חלמונים
- 1 שקית שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- להכנת הבסיס:
- מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת מרקם מרנג קשה. מוסיפים את החלמונים ומערבבים בעדינות עד ליצירת מרקם אחיד. מוסיפים את אבקת הפודינג וניל ומערבבים.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות, כ-20 דקות. מניחים להתקרר.
- לקרם ריבת החלב:
- מקציפים את השמנת המתוקה. לאחר כשתי דקות מוסיפים בהדרגה את ריבת החלב וממשיכים בהקצפה עד נשוצר קצף יציב. מוסיפים את שני החלמונים. מורחים על העוגה המצוננת.
- ניתן לקשט בקצפת משמנת מתוקה ואבקת סוכר.
- מקררים היטב לפני ההגשה.